Menu Close
, solvit.gr

Η Google κλείνει το GooglePlus

Η Google «κλείνει» το κοινωικό δίκτυο του Google+ μετά τη διαπίστωση ενός προβλήματος ασφαλείας του δικτύου τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο ευθύνεται για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 500.000 χρηστών του,όπως αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα.

Η εταιρεία – κολοσσός του διαδικτύου γνωστοποίησε το πρόβλημα μέσω δημοσίευσης, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη δημόσια περιγραφή του προβλήματος ασφαλείας.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, μετέδωσε μεταξύ άλλων ότι η Google σκόπιμα απέφυγε την αποκάλυψη του προβλήματος νωρίτερα, για να αποφύγει τον επακόλουθο αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο που θα της επιβαλλόταν.

Το ελάττωμα του Google+ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις επιτρέποντας σε 438 εξωτερικές εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση σε ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαγγέλματα, φύλο και ηλικία χωρίς άδεια.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι τα προσωπικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν κακόβουλα και πως αυτός ήταν ο λόγος που δεν ενημέρωσε νωρίτερα το κοινό για το σφάλμα.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy